Tilpas udvalg Nulstil
Pris (lav til høj) valgt
Mærke Nulstil valgt
Tilbud Nulstil valgt
Energiklasse Detaljer Energiklassen viser hvor stort et energiforbrug produktet har på en skala der strækker sig fra A+++ til G. A+++ er bedst. Nulstil valgt
Netto volume Detaljer Viser hvor stort ovnrummet er i liter valgt
Rensefunktion Detaljer Viser om ovnen har en selvrensende funktion og i så fald hvilken Nulstil valgt
Farve Nulstil valgt
Indbygningsmål bredde valgt
Indbygningsmål dybde valgt
Sammenlign
7 produkter

Tre gode pointer om ovne

Din ovn er et centralt element i dit køkken, og det er afgørende, at den opfylder dine behov, så du bliver glad for den. Du kan gøre dig flere overvejelser, inden du beslutter dig for, hvilken ovn du vil købe, og her er et par af disse overvejelser.

1. Rengøring af ovn

Der findes to typer af selvrensende ovne: Katalyserens og pyrolyserens. Den ene type selvrensende ovn er katalyserens, hvor snavs samles på siderne. Her bliver en stor del af fedtet forbrændt, når ovnen overstiger en given temperatur. Med katalyserens vil du stadig skulle rengøre ovnen, men det bliver meget lettere.

Pyrolyserens er den bedste og mest effektive form for selvrensning. Ovnen har typisk et dedikeret renseprogram, som køres efter behov. Ovnen varmes op og nedbryder fedt og andet snavs til aske, som nemt kan fjernes, hvorefter ovnen fremstår god som ny. Dermed undgår du besværlig rengøring og brug af kemikalier. 

2. Dampovn: Godt hvis du bager meget!

Det er meget populært at bage boller og brød med damp, da brødet hæver optimalt, hvis dejens yderside forbliver våd i løbet af bagningen. På den måde bages skorpen først færdig, når brødet er perfekt indeni. Derudover kan damp også bruges til energieffektiv ovnrens, der løsner skidtet udelukkende ved hjælp af vand. 

3. Energivenlig madlavning i ovn

Du kan spare mange penge på el- og gasregningen, hvis du laver mad med omtanke. Du kan bl.a. tænke over følgende, når du skal købe ovn og efterfølgende lave mad i den:

  • Gå efter det bedste energimærke – det er både godt for miljøet og din pengepung
  • Spar op til 90 % af energien ved at bruge mikroovn og brødrister til genopvarmning af mad eller ristning af brød
  • Brug forvarmen og eftervarmen aktivt i madladningen og spar 10-25 % af energiforbruget

Brug vores sorteringsfunktion til venstre og find den helt rigtige ovn.