Tilpas udvalg Nulstil
Pris (lav til høj) valgt
Mærke Nulstil valgt
Se alle
Tilbud Nulstil valgt
Energiklasse Detaljer Energiklassen viser hvor stort et energiforbrug produktet har på en skala der strækker sig fra A+++ til G. A+++ er bedst. Nulstil valgt
Højde valgt
Bredde valgt
Dybde valgt
Farve Nulstil valgt
Temperaturzoner Nulstil valgt
Kapacitet valgt
Indbygningsmodel Detaljer Denne model kan indbygges i skab eller lign. Nulstil valgt
Sammenlign
100 produkter

Vinkøleskab – få den bedste vinoplevelse med den rette temperatur

Et vigtig parameter for smagsoplevelsen, når du nyder vin, er temperaturen. Hvis du gerne vil have alle smagsnuancerne frem, bør vinen opbevares ved den rette temperatur. Til dette formål er et vinkøleskab uundværligt.

Hvidvin skal være koldere end rødvin
Som tommelfingerregel skal temperaturen på hvidvin være væsentlig lavere end på rødvin. Lette hvide og mousserende vine bør have en temperatur på 8-9 ºC. Tunge hvide og mousserende vin er bedst ved 10-11 ºC og til de fyldige hvidvine som fx Chardonnay og Bourgogne anbefaler man 12-13 ºC

Grunden til, at rødvinens temperatur skal være højere end hvidvinens, er den derved får mulighed for at udvikle sin smag.  Er du til Beaujais og andre lette unge rødvine, anbefaler man en temperatur på 14 - 15ºC. Kan du lide unge indholdsrige rødvine som Bourgogne og Saint Emilion, er smagen optimal ved 16-17 ºC. Går din smag i retningen af tunge, fyldige og modne rødvine, så skal du indstille vinkøleskabet på 18-19 ºC.

Temperaturzoner til opbevaring af rød- og hvidvin

På de fleste etiketter er også det angivet, hvilken temperatur der giver den bedste smagsoplevelse. Vil du have mulighed for at opbevare både rød- og hvidvin, skal du vælge et vinkøleskab med flere zoner. Dét giver dig mulighed for at indstille flere forskellige temperaturer.